Всеукраїнське товариство по землеоблаштуванню єврейських трудящих у переселенні єврейського населення правобережної України на південь України та Крим в другій половині 20-х років ХХ століття - Доценко, В. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2005)
В статті зроблено спробу простежити виконання програми переселення
єврейського населення містечок Правобережної України на Південь України та
Крим в другій половині 20-х років ХХ століття, проаналізувати участь в програмі
Товариства по землеоблаштуванню єврейських трудящих в Україні. В статье сделана попытка проследить выполнение программы переселения еврейского населения местечек Правобережной Украины на Юг Украины
и Крым во второй половине 1920-х годов, проанализировать участие в программе Общества по земельному устройству еврейских трудящихся. The thesis is article is dedicated to integrated research of history of jdu in
Crimean ASSR in the period between two world wars.