Контроль втомних пошкоджень конструкцій з полімерних композиційних матеріалів - Овсянкин, А.М.; Дереча, В.Я.; Лубяний, В.В. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2007)
Розглянуто питання оцінки втомних пошкоджень конструкцій з вуглепластиків неруйнівними методами контролю. Експериментальна оцінка проведена на зразках з однонаправленого вуглепластика з концентратором напружень після різних рівнів циклічного навантаження чистим вигином. Представлені результати контролю пошкодженості візуально-оптичним, акустичним і вихрострумовим методами. Визначено межі застосування методів. Evaluation of fatigue damage in structures of coal-plastic by NDT methods is considered. Experimental evaluation has been performed on samples of unidirectional coal-plastic with a stress raiser after different levels of cyclic loading by pure bending out. The paper gives the results of controlling the damage level by visual-optical, acoustic and eddy current methods. Limits of the method applicability have been determined.