Включення нових територій до складу Османської імперії та формування її територіального устрою у XIV–XVI ст. - Ковальчук, М. (Український історичний збірник, 2015)
У статті розглянуто процес приєднання нових територій та формування
адміністративної карти Османської імперії — від утворення першого бейлербейліка Румелія у XIV ст. до кінця XVI ст.; зазначено історичні умови, за яких провінції створювалися та подана їхня коротка характеристика. The article describes the process of joining of new territories and the formation of
the administrative map of the Ottoman Empire — from the formation of the first
beylerbeylik Rumelia in the XIV-th century until the end of the XVI-th century; it
shows in what historical conditions the provinces were created and gives their brief
characteristic.