Договори (інструменти) Війська Запорозького Низового з Кримським ханством у добу Нової Січі як історичне джерело - Синяк, І. (Український історичний збірник, 2015)
У статті розглянуті договори (інструменти) між Військом Запорозьким
Низовим і Кримським ханством у добу Нової Січі (1734–1775 рр.), які укладалися по завершенні Слідчих комісій між ними. Аналізується роль запорозького козацтва в ході їх укладання, особливості продукування цих документів та їхній формуляр. The article deals with agreements (instruments) between Zaporozhian Host and
the Crimean Khanate in the day New Sich (1734–1775), which concluded at the end of
investigation commissions between them. The role of Zaporozhian Cossacks during
their installation, especially the production of these documents and their form.