Осередки металообробних галузей ремесла на території Ніжинського полку в середині XVII–XVIII ст. - Крапивний, Р. (Український історичний збірник, 2015)
У статті висвітлено основні центри металообробного ремесла, їх зародження, розвиток, економічну значимість в межах Ніжинського полку у середині ХVІІ — кінці ХVІІІ ст. Проаналізовано стан джерельної бази та розробки проблеми в історіографії. The article highlights the main centers of metal trade, their origin, development, economic significance on territory of Nizhyn Regiment in the middle of XVII — the end of XVIII century. The main source of data the development of problem in historiography are analysed.