Краніологія населення Луцька XVII–XX ст. - Долженко, Ю.; Мазурик, Ю. (Український історичний збірник, 2015)
У статті проаналізовано залишки людей, похованих у крипті Луцької Хрестовоздвиженської (братської) церкви в XVII–XIX ст., костелі Святого Хреста ХVІІ–ХVІІІ ст., а також під Кафедральним костелом Петра і Павла у Луцьку в XVII–XX ст. Проведено об’єднання названих серій з урахуванням попередніх досліджень, а також того, що всі поховані були мешканцями одного міста. In the article, the remains of people buried in the crypt of Lutsk Cross church in XVII–XIX c., Holly Christ church in ХVІІ–ХVІІІ c. and under St. Peter and Paul Cathedral in Lutsk in XVII–XX c. have been analysed. The combine of the noted series has been conducted with regard to previous researches and the point that all the buried people were the citizens of the same city.