Національне питання в Україні у 1917–1921 роках - Грищенко, Ю. (Український історичний збірник, 2015)
У статті досліджується основні напрями національної політики за часів
Центральної Ради, Гетьманату П. Скоропадського та Директорії, аналізуються законодавчі ініціативи влади по відношенню до національних меншин.
Також характеризуються болгарський фактор у громадянських протистояннях Півдня України. In the article the basic directions of the national policy during the Central Rada,
the Hetmanate Skoropadsky and Directory analyzed legislative initiative power in
relation to national minorities. It is also characterized by the Bulgarian factor in civil
conflict of the South of Ukraine.