Налоговое экологическое регулирование качества топлива - Гаркушенко, О.Н. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Досліджено вплив забруднення
атмосферного повітря пересувними джерелами
забруднення на якість довкілля Донецької
області. Запропоновано рекомендації щодо
податкового екологічного регулювання якості
моторних бензинів та дизельного палива для
України і Донецької області з урахуванням
завданого життю та здоров'ю населення
економічного збитку.
Ключові слова: податкове екологічне
регулювання, викиди забруднюючих речовин в
атмосферне повітря, бензини моторні, дизельне
паливо. Исследовано влияние загрязнения атмосферного воздуха передвижными источниками на качество окружающей природной среды Донецкой области. Предложены рекомендации по налоговому экологическому регулированию качества моторных бензинов и дизельного топлива для Украины и Донецкой области с учетом нанесенного жизни и здоровью населения экономического ущерба.
Ключевые слова: налоговое экологическое регулирование, выбросы загрязняющих веществ в атмосферный воздух, бензины моторные, дизельное топливо. The paper investigates the influence of an atmospheric air pollution by movable sources on the quality of environment in Donetsk region. The recommendations on the tax environmental regulation of petrol and diesel fuels quality for Ukraine and Donetsk region are given taking into account the economic harm to the life and health of the population.
Keywords: tax environmental regulation, emission of pollutants into atmosphere, petrol, diesel fuel.