Модифікована оцінка конкурентоспроможності підприємства з видобутку запасів - Бардась, А.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Розглянуто вплив природних і економічних факторів на перспективи діяльності вугільної шахти. Запропоновано здійснювати оцінку конкурентоспроможності підприємств вугільногалузі на основі модифікованого ромбу М. Портера.
Ключові слова: конкурентоспроможність підприємств, вугільна галузь, екологічні наслідки. Рассмотрено влияние естественных и экономических факторов на перспективы деятельности угольной шахты. Предложено осуществлять оценку конкурентоспособностпредприятий угольной отрасли на основе модифицированного ромба М. Портера.
Ключевые слова: конкурентоспособность предприятий, угольная отрасль, экологические последствия. The influence of natural and economic factors on future operation of coal mines is considered. It is proposed to estimate coal mines competitiveness on the basis of a modified M. Porter’s diamond.
Keywords: enterprises competitiveness, coal industry, ecological consequences.