Порівняння оцінок потреб начальників і робочих видобувних дільниць вугільних шахт - Амоша, О.І.; Пономаренко, О.П. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Визначено ідентифікацію та структуру потреб за наслідками попереднього обговорення їх переліку з начальниками і робочими видобувних дільниць. Розглянуто результати письмового опитування керівників і робочих. Установлено кількісну оцінку потреб респондентів за допомогою матриці НГУ і за питомою вагою кожної із груп потреб. Ключові слова: вугільні шахти, потреби начальників, потреби робітників. Определены идентификация и структура потребностей по результатам предварительного обсуждения их перечня с начальниками и рабочими добычных участков. Установлена количественная оценка потребностей респондентов с помощью матрицы НГУ и по удельному весу каждой из групп потребностей. Ключевые слова: угольные шахты, потребности начальников, потребности рабочих. Identification and structure of needs are determined on the basis of results of its list prior discussion with the chiefs and workers of mine sites. A quantitative estimation of respondents’ needs is determined with helping of NMU-matrix and by the share of each group’s needs. Keywords: coal mines, chiefs’ needs, workers’ needs.