Влияние порога социальной ощутимости поощрительных выплат на успешность труда - Ковалев, В.Н.; Фролов, В.А.; Шевченко, Е.Н. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Розкрито ключові тенденції розвитку світової економіки; показано роль інтелектуальних ресурсів у забезпеченні конкурентоспроможності національних економік; розкрито основні напрями підвищення національної конкурентоспроможності; сформульовано головну стратегічну мету; визначено основні завдання і ключові складові стратегії соціально-економічного розвитку України. Ключові слова: світова економіка, конкурентоспроможність, основні завдання, стратегія. Раскрыта сущность экономической категории «порог социальной ощутимости поощрительных выплат за успешность труда». На примере угледобывающего предприятия обоснованы направления совершенствования стимулирующей системы мотивационного механизма с учетом этого критерия и улучшения структуризации заработной платы. Ключевые слова: поощрительные выплаты, угледобывающие предприятия, мотивация, структуризация. Essence of the economic category “threshold of the social perceptibility of incentives for successful labour” is described. The directions for improving the encouraging system of the motivational mechanism are grounded on the example of a mining enterprise taking into account this criterion and improvement of structuring of wages. Keywords: incentives, mining enterprises, motivation, structuring.