Методологія акустико-емісійного діагностування залізобетонних елементів мостових конструкцій - Назарчук, З.Т.; Скальский, В.Р. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2009)
Подано методологічні аспекти проведення АЕ-діагностування залізобетонних елементів мостових конструкцій.
В їх основу закладено теоретико-експериментальні результати, отримані під час досліджень різних механізмів
зародження та розвитку руйнування бетону та залізобетону у лабораторних умовах випробувань та під час
апробації створених методик на реальних об’єктах довготривалого експлуатування. Приведено методичні
рекомендації застосування створених методологічних підходів для діагностування таких об’єктів. Procedural aspects of performing AE diagnostics of concrete elements in bridge structures are presented. They are based
on theoretical-experimental results, obtained during investigation of various modes of fracture initiation and development
in concrete and reinforced concrete under laboratory testing conditions and during validation of the developed procedures
on actual long-term operation facilities. Procedural recommendations are given as regards application of the developed
methodological approaches for diagnostics of such facilities.