Прийняття та обґрунтування інвестиційних рішень в умовах ризику - Морщенок, Т.С. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Розглянуто основні показники оцінки ефективності й обґрунтування прийняття інвестиційних рішень. Досліджено основні методи оцінки ризиків під час прийняття інвестиційних рішень та визначено їх основнпереваги та недоліки. Визначено фактори, що впливають на вибір методу оцінки ризиків.
Ключові слова: інвестиційні рішення, проект, ризик, метод, оцінка, фактор. Рассмотрены основные показатели оценки эффективности и обоснования принятия инвестиционных решений. Исследованы основные методы оценки рисков во время принятия инвестиционных решений и определены их преимущества и недостатки, а также определены факторы, влияющие на выбор метода оценки рисков.
Ключевые слова: инвестиционные решения, проект, риск, метод, оценка, фактор. The basic indexes of estimation of efficiency and motivation of investment decisions making are considered. The basic risk estimation methods have been studied, their advantages and drawbacks have been defined as well as the factors which have influence on the choice of risk estimation methods.
Keywords: investment decisions, project, risk, method, estimation, factor.