Лізинг як важлива складова інвестиційного механізму оновлення технічної бази виробництва - Шем’якіна, Н.В.; Пономаренко, А.А. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Проведено аналіз сучасних проблем розвитку ринку лізингу, запропоновано заходи щодо його активізації. Обґрунтовано, що впровадження лізингових форм фінансування сприяє стимулюванню інвестиційних процесів у реальному секторі економіки. Ключові слова: ринок лізингу, упровадження, форми фінансування, аналіз. Проведен анализ современных проблем развития рынка лизинга, предложены меры по его активизации. Обосновано, что внедрение лизинговых форм финансирования способствует стимулированию осуществления инвестиционных процессов в реальном секторе экономики. Ключевые слова: рынок лизинга, внедрение, формы финансирования, анализ. The paper analyses today’s problems concerning the development of the leasing market, the measures are offered to activate it. It has been grounded that the introduction of a leasing form of financing promotes stimulation of investment process in the real sector of the economy. Keywords: leasing market, introduction, forms of financing, analysis.