Наукова складова інноваційного розвитку вугледобувних підприємств України - Петровська, Т.Е. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Розглянуто наукову складову в контексті інноваційного розвитку підприємств вугільної промисловості України, проаналізовано результати досліджень та розробок на вітчизняних вугледобувних підприємствах, зазначено сучасні наукові та технологічні інноваційні технології, використання яких дасть можливість забезпечити енергетичну безпеку країни.
Ключові слова: вугільна промисловість України, інноваційний розвиток, підприємства. Рассмотрена научная составляющая в контексте инновационного развития предприятий угольной промышленности Украины, проанализированы результаты исследований и разработок на отечественных угледобывающих предприятиях, указаны современные научные и технологические инновационные технологии, использование которых даст возможность обеспечить энергетическую безопасность страны.
Ключевые слова: угольная промышленность Украины, инновационное развитие, предприятия. The article considers a scientific component in the context of innovative development of mining enterprises in Ukraine. Research and developments made by the Ukrainian coal-mining enterprises have been analysed, modern scientific and technically innovative technologies are presented. Their use will give the chance to provide energy safety in our country.
Keywords: coal industry of Ukraine, innovative development, enterprise.