Графоаналитическое моделирование процесса акселерации экономического роста - Иванов, Е.Т. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Розкривається сутність і зміст понять "мультиплікатора" і "акселератора" економічного зростання, установлюється кількісний взаємозв'язок між ними, описується порядок використання моделі акселерації економічного зростання на прикладі схем розширеного відтворення й оплати праці у валовому суспільному продукті України.
Ключові слова: моделювання економічного зростання, мультиплікатор, акселератор, розширене відтворення, оплата праці, теоретична епіроніка. Раскрываются сущность и содержание понятий «мультипликатора» и «акселератора» экономического роста, устанавливается количественная взаимосвязь между ними, описывается порядок использования модели акселерации экономического роста на примере схем расширенного воспроизводства и оплаты труда в валовом общественном продукте Украины.
Ключевые слова: моделирование экономического роста, мультипликатор, акселератор, расширенное воспроизводство, оплата труда, теоретическая эпироника. Essence and content of the concepts "multiplier" and "accelerator" of the economic growth are described, a quantitative interconnection between them is determined and the way of using the economic growth acceleration model is illustrated on the example of the extended reproduction schemes and labour payment in the gross social product of Ukraine
Keywords: modeling of the economic growth, multiplier, accelerator, extended reproduction, labour payment, theoretical epironics.