Методологічний підхід до формування конкурентоспроможних промислових кластерів - Лях, І.І. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Обґрунтувано методологічний підхід до формування конкурентоспроможних промислових кластерів з урахуванням макро- і мезорівнів національної економіки. Запропоновано визначення поняття «інноваційний промисловий кластер» і наведено модель його функціонування в економічному середовищі з урахуванням принципу інноваційного партнерства.
Ключові слова: методологічний підхід, конкурентоспроможність, промислові кластери, інноваційне партнерство. Обоснован методологический подход к формированию конкурентоспособных промышленных кластеров с учетом макро- и мезоуровней национальной экономики. Предложено определение понятия «инновационный промышленный кластер» и приведена модель его функционирования в экономической среде с учетом принципа инновационного партнерства.
Ключевые слова: методологический подход, конкурентоспособность, промышленные кластеры, инновационное партнерство. The paper gives grounds for using a methodological approach to formation of competitive industrial clusters taking into account a macro- and mezo-level of the national economy. The definition of the notion “innovative industrial cluster” is offered, and the model of its functioning in the economic environment that takes into account the principle of innovation partnership is presented.
Keywords: methodological approach, competitiveness, industrial clusters, innovation partnership.