Магнітодеформаційний ефект у двошарових плівках Co/Cu - Макуха, З.M.; Проценко, I.Ю. (Физическая инженерия поверхности, 2014)
Представлені результати дослідження структурно-фазового стану двошарових плівок основі Co та Cu до та після деформації. Встановлено, що пружна деформація практично не впливає на кристалічну структуру зразків. Досліджено влив перпендикулярного магнітного поля на тензорезистині властивості зразків, розраховано магнітний коефіцієнт коефіцієнта тензочутливості. Магнітне поле призводить до збільшення коефіцієнту тензочутливості. Представленные результаты исследования структурно-фазового состояния пленок на основе Co и Cu до и после деформации. Установлено, что упругая деформация практически не влияет на кристаллическую структуру образцов. Исследовано влияние перпендикулярного магнитного поля на тензорезистивные свойства образцов, рассчитан магнитный коэффициент коэффициента тензочувствительности. Магнитное поле приводит к увеличению коэффициента тензочувствительности. The results of a structural-phase state study of the films based on Co and Cu before and after strain were presented in the work. It was found that the elastic deformation didn’t influence the crystal structure of the samples The influence of a perpendicular magnetic field on the strain properties of thin-films samples was investigated, magnetic coefficient of the gauge factor was calculated. Magnetic field leads to increase of the gauge factor.