Стимулювання розвитку регіонів у контексті реалізації державної політики - Солдак, М.О.; Дубініна, М.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Викладено теоретичні підходи до стимулювання регіонального розвитку. Розглянуто реалізацію принципів регіональної політики в Україні на сучасному етапі. Визначено проблеми, пов’язані із забезпеченням ефективного управління регіональним розвитком, обґрунтовано напрями їх вирішення.
Ключові слова: регіональна політика України, розвиток, регіони, проблеми. Изложены теоретические подходы к стимулированию регионального развития. Рассмотрена реализация принципов региональной политики в Украине на современном этапе. Определены проблемы, связанные с обеспечением эффективного управления региональным развитием, обоснованы направления их решений.
Ключевые слова: региональная политика Украины, развитие, регионы, проблемы. Theoretical approaches to stimulation of the regional development are presented. Realization of the regional policy principles in Ukraine in the modern stage is considered. The problems related to providing of effective management of the regional development have been defined. The ways of their solving are grounded.
Keywords: regional policy of Ukraine, development, regions, problems.