Физический взгляд на природу эоловых тонов - Вовк, И.В. (Інститут гідромеханіки НАН України, 2007)
На основе анализа локальных особенностей структуры потока, обтекающего цилиндр, предложено уточненное физическое объяснение механизма возникновения эоловых тонов. На основі аналізу локальних особливостей структури потоку, що обтікає циліндр, запропоновано уточнене фізичне пояснення механізму виникнення еолових тонів. The specified physical explanation of aeolian tones generation is proposed on the basis of analyzing local structure features of the flow around the cylinder.