Глубинное строение Оболонской астроблемы по результатам пространственного интегрального сейсмо- гравитационного моделирования - Федченко, Т.А.; Анищенко, Ю.В.; Ганженко, Н.С.; Петровский, А.П. (Геофизический журнал, 2015)
Виконано просторове сейсмогравітаційне моделювання глибинної будови Оболонської западини. Отримані результати підтвердили існуюче припущення про формування западини, як імпактної структури. Особливості поведінки густинних властивостей порід фундаменту дали змогу уточнити його тектонічну будову і речовинний склад, а також встановити місця ймовірного падіння двох частин метеоритного тіла. Spatial seismic-gravity modeling of the deep geological structure within the Obolon depression has been done. Modeling results confirm the validity of assumption that depression has been formed as an impact structure. Features of the rock density distribution within the crystalline basement allowed to specify its tectonic structure and mineral composition and also to determine a probable location of the two parts of meteoritic object.