Геоэлектрические аномалии Украинского щита и их связь с рудопроявлениями полезных ископаемых - Бурахович, Т.К.; Николаев, И.Ю.; Шеремет, Е.М.; Ширков, Б.И. (Геофизический журнал, 2015)
Наведено результати сучасних експериментальних електромагнітних досліджень, виконаних у 2005-2014 рр. уздовж 13 профілів, розташованих переважно у в шовних зонах Українського щита. Основний результат геоелектричних досліджень щита - виявлення численних локальних і регіональних аномалій електропровідності за даними 3D моделювання; наявність низькоомних глибинних аномалій, приурочених до зон метасоматозу уздовж протяжних зон розломів; спряженість низькоомних аномалій та металогенічних рудних вузлів і геохімічних аномалій. Results of modern experimental electromagnetic studies completed during 2005-2014 along 13 profiles located mainly within suture zones of the USh have been given. The main result of geoelectric studies of the USh is the revealing of numerous local and regional anomalies of electric conductivity according to the data of 3D modeling, the presence of low-resistance deep anomalies, confined to zones of metasomatism along extensive fault zones; conjugation of low-resistance anomalies with metallogenic ore knots and geochemical anomalies.