Чисельна реалізація задачі відновлення поверхні ЗD тіла - Литвин, О.М.; Лобанова, Л.С.; Першина, Ю.І.; Ткаченко, О.В.; Черняк, О.О. (Проблемы машиностроения, 2011)
Пропонується новий метод опису поверхонь тривимірних тіл, які не можна описати в циліндричній системі координат. Метод застосовується до математичного моделювання поверхні пера лопатки авіадвигуна за відомими дискретними даними. Предлагается новый метод описания поверхностей трехмерных тел, которые нельзя описать в цилиндрической системе координат. Метод применяется к математическому моделированию поверхности пера лопатки авиадвигателя по известным дискретным данным. A new method is offered for description of 3D bodies’ surfaces which are not allowed for description in cylindrical co-ordinates. Method is applied for mathematic simulation of blade feather surface of aero-engine by known discrete data