Алгоритмизация решения задач магнитоупругости тонких тел методом R-функций - Назиров, Ш.А.; Нуралиев, Ф.М. (Проблемы машиностроения, 2011)
Приводятся гипотезы магнитоупругости тонких оболочек (пластин), на основе которых выводятся математические модели движения пластин и оболочек в магнитном поле, представленные системой дифференциальных уравнений в частных производных с соответствующими начально-краевыми условиями. Задачи решаются при совместном применении вариационных методов и структурного метода R-функций. Для проведения вычислительного эксперимента по расчету магнитоупругих пластин и оболочек сложной формы разработаны соответствующие программные средства. Приводятся численные результаты. Наведено гіпотези магнітопружності тонких оболонок (пластин), на основі яких отримано математичні моделі руху пластин та оболонок в магнітному полі. Ці моделі зображено у вигляді систем диференціальних рівнянь в частинних похідних з відповідними початково-крайовими умовами. Задачі розв’язуються з одночасним використанням варіаційних методів та структурного методу R-функцій. Для проведення обчислювального експерименту з розрахунку магнітопружних пластин та оболонок складної форми розроблено відповідні програмні засоби. Наведено чисельні результати. In this work the hypotheses magneto-elasticity of thin shells (plates) are given, on which basis mathematical models of motion plates and shells in magnetic field, presented by system of the partial differential equations with corresponding initial-boundary conditions, are building. The problem is solved by joint using of variation methods and the structural R-functions method. The software for carrying out of computing experiment by calculation magneto-elasticity of complex form thin plates (shells) software are developed is developed. Calculating results are given.