Проблемы развития методов финишной отделки и очистки интенсивными тепловыми потоками - Планковский, С.И.; Шипуль, О.В. (Проблемы машиностроения, 2011)
Проведен анализ перспектив применения термических методов финишной обработки. Обоснована необходимость развития термоимпульсных методов, сформулированы основные направления и задачи исследований для создания на их базе гибких автоматизированных технологий финишной обработки. Показано, что наиболее перспективными являются термоимульсные методы финишной обработки с использованием детонирующих газовых смесей. Проведено аналіз перспектив застосування термічних методів фінішної обробки. Обґрунтовано необхідність розвитку термоімпульсних методів, сформульовано основні напрямки та завдання досліджень для створення на їх базі гнучких автоматизованих технологій фінішної обробки. Показано, що найбільш перспективними є термоімпульсні методи фінішної обробки з використанням детонуючих газових сумішей. The assaying of perspectives of thermal methods of a finish machining application is carried out. Necessity of thermal-pulse methods development is justified, the basic directions and research problems for creation on their base the flexible automized techniques of a finish machining are formulated. It is displayed that the most perspective are thermal-pulse methods of a finish machining with use of detonating mixed gases.