Особливості розмелу порошку електролітичної міді у млинах різного типу - Гончарук, А.О.; Хоменко, О.В.; Найда, Ю.І. (Электрические контакты и электроды, 2014)
Проведено аналіз змін гранулометричного складу та форми частинок порошку
міді в умовах розмелу у млинах з розмельними тілами (вібраційного, атриторного
та планетарного типів) та у млині нового типу без розмельних тіл, розробленому
в ІПМ НАН України. Запропоновано модель диспергування частинок порошку у
млині нового типу в залежності від профілю абразивної поверхні на робочих
елементах млина. За результатами модельних досліджень визначено оптимальні
топологічні характеристики робочих поверхонь та удосконалено камеру помолу.
Експериментальні дослідження залежності середнього розміру частинок від
часу розмелу електролітичної міді у млині удосконаленого типу показали якісну
відповідність модельним розрахункам. Изучены изменения размеров и формы частиц порошка меди при размоле в
мельницах с размольными телами (вибрационного, атриторного и планетарного
типов) и без них в мельнице нового типа, разработанной в ИПМ НАН Украины.
Предложена модель диспергирования частиц в мельнице нового типа в
зависимости от профиля поверхности рабочих элементов камеры помола. По
результатам моделирования определены оптимальные характеристики
абразивной поверхности на рабочих элементах мельницы. Экспериментальные
исследования размола электролитической меди в мельнице усовершенствованного типа согласуются с результатами моделирования. The size and shape of copper powder particles changes after milling in mills with
grinding bodies (vibratory, planetary and attritor types) and without grinding bodies
(new type mill, developed in IPMS NASU) are studied. Dispergation particle model in
a new type mill with different abrasive profile on working surfaces in grinding chamber
is proposed. Simulation results determined the optimum characteristics of abrasive
surface are presented. Experimental studies of electrolytic copper milling in advanced
type mill are consistent with the simulation results.