Корозійна стійкість композиційних матеріалів Cu-Cr, отриманих високошвидкісним випаровуванням-конденсацією у вакуумі - Гречанюк, В.Г.; Онопрієнко, Є.В. (Электрические контакты и электроды, 2014)
Встановлено, що композиційні матеріали (КМ) Cu—Сr з різною концентрацією хрому характеризуютьcя досить високою корозійною стійкістю у дистильованій та водопровідній воді в статичному і динамічному режимах і можуть використовуватись в якості електричних контактів, що працюють у вологому атмосферному середовищі. Установлено, что композиционные материалы (КМ) Cu—Cr с разной концентрацией хрома характеризуются достаточно высокой коррозионной стойкостью в дистиллированной и водопроводной воде в статическом и динамическом режимах и могут использоваться в качестве электрических контактов, работающих во влажной атмосферной среде. It has been established that the Cu—Cr CM at different concentrations of chromium have relatively high resistance to corrosion and in distilled tap water in static and dynamic conditions, and can to use as electrical contacts, operating in a moist atmospheric environment.