Офіційні свідки - вижі Луцького замкового уряду в 1566-1567 рр. (особовий склад та службове підпорядкування) - Поліщук, В. (Соціум. Альманах соціальної історії, 2005)
Дана робота є логічним продовженням попередньої статті, надрукованої в «Соціумі» в 2002 р. (Див.: Поліщук В.
Врядове вижівство в структурі публічно–правових процедур (на матеріалі луцьких замкових книг 1558–1567 рр.) //
Соціум. Альманах соціальної історії. – К.: Інститут історії України НАН України, 2002. – № 1. – С. 79–109, де
головну увагу було зосереджено на ролі вижівства в публічно-правових процедурах та їх фіксації у замкових
книгах. Тепер спробуємо розглянути соціальний аспект вижівства, що був структурним підрозділом замкового
уряду. Зокрема, особливу увагу привертатимуть службові стосунки підпорядкування всередині замкового уряду,
а також персональний склад вижів.