Вплив підшарів германію на поріг протікання струму в тонких плівках міді - Бігун, Р.І.; Бучковська, М.Д.; Колтун, Н.С.; Стасюк, З.В.; Леонов, Д.С. (Металлофизика и новейшие технологии, 2013)
В умовах статичного надвисокого вакууму при тиску залишкових газів, нижчому за 10⁻⁷ Па, вивчено процеси виникнення металевого характеру електропровідности в тонких плівках міді, нанесених на отоплене поліроване скло та на скло, попередньо покрите підшаром германію субатомової товщини. В условиях статического сверхвысокого вакуума при давлении остаточных газов менее 10⁻⁷ Па исследованы процессы появления металлического характера электропроводности в тонких плёнках меди, нанесённых на оплавленное полированное стекло и на стекло, предварительно покрытое подслоем германия субатомной толщины. The metallic conductivity appearance in thin metal films deposited on glass substrate and glass substrate predeposited with germanium underlayers under ultrahigh vacuum conditions (provided with residual gas pressure less than 10⁻⁷ Pa) is investigated.