Дослідження впливу титану на утворення зносостійкого сплаву - Любич, А.Й.; Говорун, Т.П.; Марченко, С.В.; Варуха, І.О. (Металлофизика и новейшие технологии, 2013)
Експериментально досліджено вплив вуглецю, титану, мангану та кремнію на утворення зносостійкої структури з мартенситної матриці і до 15% карбідів титану, що забезпечило високу стійкість деталей, які працюють за умов абразивного зношування. Экспериментально исследовано влияние углерода, титана, марганца и кремния на образование износостойкой структуры из мартенситной матрицы и до 15% карбидов титана, что обеспечило высокую стойкость деталей, работающих в условиях абразивного изнашивания. The carbon, titanium, manganese, and silicon influence on the formation of wear-resistant structure composed of martensitic matrix and up to 15% titanium carbides is experimentally investigated. This structure ensures a high resistance of parts operating under different conditions of abrasive wear.