Электронная структура оксидов NdMeO₃ (Me = V, Ni): рентгеноэлектронные спектры и зонные расчёты - Уваров, В.Н.; Мельник, М.П.; Уваров, Н.В.; Немошкаленко, М.В.; Недилько, С.А. (Металлофизика и новейшие технологии, 2013)
C помощью рентгеноэлектронной спектроскопии и зонных расчётов проведено комплексное исследование электронной структуры оксидов NdVO₃ и NdNiO₃. Получены данные о распределении полных и парциальных электронных состояний в валентной зоне и полосе проводимости, зарядовых и спиновых состояниях атомов, механизмах формирования межатомных связей. За допомогою рентґеноелектронної спектроскопії і зонних розрахунків виконано комплексне дослідження електронної структури оксидів NdVO₃ і NdNiO₃. Одержано дані про розподіл повних і парціальних електронних станів у валентній зоні і смузі провідності, зарядові та спінові стани атомів, механізми формування міжатомових зв’язків. Using X-ray photoelectron spectroscopy and ab-initio band structure calculations (LAPW method), the complex study of NdVO₃ and NdNiO₃ oxides’ electron structure is carried out. The distribution of total and partial electron densities in the valence and conductivity bands, the charge and spin states of atoms, and the mechanism of interatomic bonds’ formation are determined.