Адміністративно-деліктологічна характеристика особи правопорушника, що посягає на громадський порядок ігромадську безпеку в міській місцевості (на підставі дослідження правопорушень, вчинених у місті Запоріжжя) - Омельянчик, С.В. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
Охарактеризована личность правонарушителя, сделаны выводы о причинах, что

способствуют совершению проступков, выделены факторы, которые оказывают

превентивное влияние на личность административного делинквента. The article is devoted the characteristic of the person of the offender, conclusions are drawn on the reasons that promote fulfilment of offences, factors which make preventive impact on the person of the administrative offender are allocated.