Позитронна спектроскопія композитів політетрафторетилен—вуглецеві нанотрубки - Нищенко, М.М.; Цапко, Є.А.; Кода, В.Ю.; Михаленков, В.С.; Приходько, Г.П.; Семенцов, Ю.І.; Мазуренко, Р.В.; Махно, С.М. (Металлофизика и новейшие технологии, 2013)
Методом позитронної спектроскопії вивчено особливості електронних властивостей політетрафторетилену (ПТФЕ), багатошарових вуглецевих нанотрубок (ВНТ) та композитів на їх основі в інтервалі концентрацій від 0 до 25% мас. ВНТ в ПТФЕ. Аналіз результатів показав, що в досліджених композитах переважна більшість позитронів анігілює поблизу ВНТ або на їх поверхні, а електронні властивості ПТФЕ істотно змінюються в присутності нанотрубок. Методом позитронной спектроскопии изучены особенности электронных свойств политетрафторэтилена (ПТФЭ), многослойных углеродных нанотрубок (УНТ) и композитов на их основе в интервале концентраций от 0 до 25% масс. УНТ в ПТФЭ. Анализ результатов показал, что в исследуемых композитах большая часть позитронов аннигилирует вблизи УНТ или на их поверхности, а электронные свойства ПТФЭ существенно изменяются в присутствии нанотрубок. Electronic properties of polytetrafluoroethylene (PTFE), multi-walled carbon nanotubes (CNT), and PTFE—CNT composites within the concentration interval from 0 to 25% wt. CNT in PTFE are studied by the positron spectroscopy method. The analysis of these results shows that, in the composites under investigations, the most part of positrons annihilates near or on CNT surface, and electronic properties of PTFE are essentially modified because of the presence of nanotubes.