Електрофізичні властивості полімерних нанокомпозитів на основі нанокристалічного діоксиду олова, модифікованого йодидом міді в широкому діапазоні частот - Мазуренко, Р.В.; Махно, С.М.; Гуня, Г.М.; Горбик, П.П. (Металлофизика и новейшие технологии, 2013)
Досліджено електрофізичні властивості в широкому діапазоні частот нанокристалічного діоксиду олова, хімічно модифікованого йодидом міді (концентрація до 0,6 об’ємних часток). Показано, що температурні режими відпалу діоксиду олова впливають на електрофізичні характеристики композитів CuI/SnO₂ та наносистем CuI/SnO₂—поліхлортрифторетилен і уможливлюють розширити діапазон реґулювання значень комплексної діелектричної проникності та провідності композитів. Исследованы электрофизические свойства нанокристаллического диоксида олова, химически модифицированного йодидом меди (концентрация до 0,6 объёмных долей) в широком диапазоне частот. Показано, что температурные режимы отжига диоксида олова влияют на электрофизические характеристики композитов CuI/SnO₂ и наносистем CuI/SnO₂—полихлортрифторэтилен, а также позволяют расширить диапазон регулирования значений комплексной диэлектрической проницаемости и проводимости композитов. The electrophysical properties of nanocrystalline tin dioxide modified by copper iodide have been studied in a wide frequency range. As shown, the annealing temperature regimes of tin dioxide affect the electrical properties of CuI/SnO₂ composites, CuI/SnO₂—polychlorotrifluorethylene nanosystems, and allow to increase a range of control of the complex permittivity and conductivity of composites.