Вплив тиску водню на особливості диспропорціонування Sm₂Co₁₇ - Булик, І.І.; Лютий, П.Я. (Металлофизика и новейшие технологии, 2013)
Методами Рентґенівського фазового, диференціального термічного, електронного мікроскопічного та елементного аналізів досліджено фазові перетворення в системі Sm₂Co₁₇—H₂ під тиском водню у 0,5—3,0 МПа за температури до 950°С та тривалості взаємодії у 2,5 і 5 год. Методами рентгеновского фазового, дифференциального термического, электронного микроскопического и элементного анализов исследованы фазовые превращения в системе Sm₂Co₁₇—H₂ под давлением водорода 0,5— 3,0 МПа при температуре до 950°С и выдержке 2,5 и 5 ч. Phase transformations in the Sm₂Co₁₇—H₂ system are investigated by X-ray powder diffraction, differential thermal, electron microscopy, and elemental analyses under hydrogen pressure of 0.5—3.0 МPа at the temperature up to 950°С during 2.5 and 5 h of interaction.