Зміна мікроструктури Sm₂Cо₁₇ під час диспропорціонування у водні - Булик, І.І.; Бурховецький, В.В.; Таренков, В.Ю.; Лютий, П.Я. (Металлофизика и новейшие технологии, 2013)
Методами Рентґенового фазового, сканувального електронного та елементного аналізів досліджено фазовий склад та зміну мікроструктури стопу на основі сполуки Sm₂Co₁₇ під час звичайного гідрування, диспропорціонування в системі Sm₂Co₁₇—Н₂ під тиском водню 1, 3 і 4 MПa в інтервалі температур від кімнатної до 750—770°C з тривалістю витримки 0, 2,5 і 5 год. Методами рентгеновского фазового, сканирующего электронного и элементного анализов исследованы фазовый состав и изменения микроструктуры сплава на основе соединения Sm₂Co₁₇ в процессе обычного гидрирования, диспропорционирования в системе Sm₂Co₁₇—Н₂ под давлением водорода 1, 3 и 4 МПа в интервале температур от комнатной до 750—770°C со временем выдержки 0, 2,5 и 5 ч. The phase composition and microstructure changes of the Sm₂Co₁₇-based alloys during the conventional hydrogenation, disproportionation process under 1, 3 and 4 MPa hydrogen pressure, with the temperature up to 750—770°С and the time reaction equal 0, 2.5 and 5 h are investigated by means of X-ray diffraction, scanning electron and energy dispersive X-ray spectroscopy analyses.