Речевая композиция ранних поэм В.В. Маяковского: структурные и семантические особенности диалога - Ничик, Н.Н. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2005)
Диалог в ранних поэмах В.В.Маяковского, как явление художественного
текста, несет в себе не только лирическое, но и драматическое начало. Возникая на композиционных узлах, диалог становится ярким эмотивным и экспрессивным фактором. Діалог у ранніх поемах В.В.Маяковського, як явище художнього тексту,
несе в собі не тільки ліричний, але й драматичний початок. Виникаючи на композиційних вузлах, діалог стає яскравим емотивним і експресивним фактором. The dialog in early Mayakovsky poems is the phenomenon of art text and it
carry inside itself not only lyric but also dramatic source. The dialog appears on composition
knots and become bright emotion and expressive factor.