О расчете некоторых параметров прокатки полос - Николаев, В.А. (Металл и литье Украины, 2009)
Выполнен анализ различных моделей для расчета уширения в калибрах вытяжных систем. Установлены и рекомендованы для практического использования расчетные модели, обеспечивающие сходимость расчетных данных с опытными. Представлена оценка параметров, характеризующих непланшетность полос. Виконано аналіз різноманітних моделей для розрахунку розширення в калібрах витяжних систем. Встановлені та рекомендовані для практичного використання розрахункові моделі, що забезпечують збігання розрахункових даних з дослідними. Наведена оцінка параметрів, що характеризують непланшетність штаб. In paper the assaying of various computational models of a broadening in drafting device calibers is executed. Computational models providing convergence of design data with experimental ones are fixed and recommended for practical use. The estimation of the parameters describing strips flatness presented.