Шлях до істини (Історична наука професора С.А. Секиринського) - Парамонова, Л.А. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2005)
Актуальність теми полягає в постійному пошуку, дослідженні життя та
праць видатних вчених Криму. Для нащадків завжди буде цікавим історія університету, творчість вчених, тому що спираючись на творчу спадщину можливо
рухатись вперед, пізнавати невідоме, йти до життєвої істини.