Вплив гарячого ізостатичного пресування на структуру та механічні властивості жароміцних нікелевих сплавів - Сергієнко, О.С.; Бялік, Г.А. (Металл и литье Украины, 2011)
Наведено характеристики жароміцних сплавів на основі нікелю і теорію гарячого ізостатичного пресування (ГІП), можливості його застосування та вплив на структуру і механічні властивості сплавів, а також приклад видалення дефектів у литих зразках. Приведены характеристика жаропрочных сплавов на основе никеля и теория процесса горячего изостатического прессования (ГИП), возможности его применения, влияния на структуру и механические свойства сплавов, а также пример удаления дефектов в литых образцах. The article contains basic properties of nickel heatproof alloys, principles of hot isostatic pressing (HIP), possibilities of its usage, its influence on alloys’ structure and mechanical properties and an example of defect removal in sample casting.