Влияние состава шихты на форму графита в сортопрокатных валках - Куркострига, И.А.; Соценко, О.В. (Металл и литье Украины, 2011)
Исследовано влияние состава шихты с различным соотношением компонентов на твердость и форму графита в отливках сортопрокатных валков из высокопрочного чугуна с невыраженным отбелом. Использование в составе шихты лома валков с пластинчатым и шаровидным графитом при высоком перегреве расплава в печи не снижает степени компактности шаровидного графита в валках. Досліджено вплив складу шихти з різним співвідношенням компонентів на твердість і форму графіту у виливках сортопрокатних валків з високоміцного чавуну з невираженим вибілом. Використання у складі шихти лому валків з пластинчастим і кулястим графітом при високому перегріві розплаву в печі не знижує ступеня компактності кулястого графіту у валках. The effect of the mixture fusion with different ratios of components on the hardness and shape of graphite in the casting rolls from ductile iron with unexpressed chill is tested. Using a mixture of scrap rolls with lamellar and spheroidal graphite at high overheating of the melt in the furnace does not reduce the degree of compactness in the spheroidal graphite in rolls.