Парниковый эффект и производство стали - Демидик, В.Н. (Металл и литье Украины, 2011)
Проанализированы закономерности развития парникового эффекта и влияние на него Киотского протокола. Показана зависимость эмиссии парниковых газов от способов получения металлургической продукции. Предложены варианты уменьшения объемов эмиссионных газов и их утилизации. Проаналізовано закономірності розвитку парникового ефекту та роль впливу на нього Кіотського протоколу. Показано залежність емісії парникових газів від способів отримання металургійної продукції. Запропоновано варіанти скорочення об’ємів емісійних газів та їхньої утилізації. The analysis of regularities in greenhouse effect development and influence of the Kyoto Protocol on it is given. Dependence of greenhouse gases emission on metallurgical production methods is shown. Variants of emission gases decreasing and its utilization are offered.