Цензурна політика російського самодержавства й українське книговидання - Савчинський, В. (Інститут історії України НАН України, 2009)
У статті на широкому архівному матеріалі проаналізовано еволюцію цензурної політики російського самодержавства в українському книговиданні у другій половині XIX ст. Зроблено спробу подолати стереотипи, що склались в історіографії у попередні десятиліття. The article consists analysis of the main stages of Russian Government’s censorship policy about Ukrainian books publishing during the second half of the 19-th century.