До питання про соціально-утопічні мотиви в українському фольклорі (на матеріалі легенд та переказів про Запоріжжя) - Павленко, І.Я. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2005)
В статье ставится вопрос о социально-утопических мотивах и основных
их коннотациях в украинской несказочной прозе. У статті порушується питання про соціально-утопічні мотиви та їх основні
конотації в українській неказковій прозі. The article deals with the question about social-utopian reasons and basic
connotation in Ukrainian unfair-tale prose.