Энергосберегающая технология утилизации шахтного метана - Семененко, Е.В.; Дякун, И.Л. (Розробка родовищ, 2013)
Предложена методика расчета схемы утилизации шахтного метана, основанная на балансовых уравнениях расходов метановоздушной смеси и чистого метана, при работе газопоршневой установки с регулированием подачи атмосферного воздуха или природного газа с целью обеспечения параметров метановоздушной смеси, оговоренных правилами безопасности. Запропоновано методику розрахунку схеми утилізації шахтного метану, яка базується на балансових рівняннях витрат метаноповітряної суміші і чистого метану, при роботі газопоршневої установки з регулюванням подачі атмосферного повітря або природного газу з метою забезпечення параметрів метаноповітряної суміші, обумовлених правилами безпеки. The design procedure of scheme of coal mine methane utilization is offered, which is based on the balance equations of methane-air mixture and pure methane consumption, for gas-piston plant with regulation of free air or rock gas delivery in order to ensure the methane-air mixture parameters stipulated by safety regulations.