Анализ причин и последствий засоления почв в горнодобывающих регионах - Лаврик, М.О.; Павличенко, А.В. (Розробка родовищ, 2013)
Проанализированы основные причины и последствия засоления почв. Охарактеризованы особенности влияния горнодобывающих предприятий на характер и степень засоления почв. Предложены мероприятия по уменьшению степени засоленности почв в угледобывающих районах. Проаналізовано основні причини та наслідки засолення ґрунтів. Охарактеризовано особливості впливу гірничодобувних підприємств на характер і ступінь засолення ґрунтів. Запропоновано заходи щодо зменшення ступеня засоленості ґрунтів у вуглевидобувних районах. The main causes and effects of soil salinization are analyzed. The features of the mining influence on the character and level of soil salinity are described. The measures to reduce salinity degree of soils in the mining areas are proposed.