Шляхи забезпечення екологічної безпеки при ліквідації вуглевидобувних підприємств - Бузило, В.І.; Павличенко, А.В.; Кулина, С.Л.; Кіященко, В.В. (Розробка родовищ, 2013)
Проаналізовані екологічні наслідки закриття вуглевидобувних підприємств. Запропоновано шляхи забезпечення екологічної та техногенної безпеки територій, на яких ліквідуються вугледобувні підприємства. Проанализированы экологические последствия закрытия угледобывающих предприятий. Предложены пути обеспечения экологической и техногенной безопасности территорий, на которых ликвидируются угледобывающие предприятия. Environmental consequences of the closure of coal mines are analyzed. Ways of ensuring the environmental and technological safety of areas of liquidated mining companies are proposed.