Державна воєнізована гірничорятувальна служба у вугільній промисловості - Смоланов, С.М.; Бєліков, І.Б.; Голуб, С.М.; Макаренко, В.Р. (Розробка родовищ, 2014)
Наведено завдання за призначенням, структуру, дислокацію, порядок функціонування підрозділів Державної воєнізованої гірничорятувальної служби (ДВГРС) у вугільній промисловості, статистичну інформацію щодо виникнення аварій та аварійних ситуацій на вугільних підприємствах, загальні показники виконання підрозділами ДВГРС аварійно-рятувальних робіт, надання невідкладної медичної допомоги, робіт із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та мінімізації їх наслідків. Приведены задачи по назначению, структура, дислокация, порядок функционирования подразделений Государственной военизированной горноспасательной службы (ГВГСС) в угольной промышленности, статистическая информация о возникновении аварий и аварийных ситуаций на угольных предприятиях, общие показатели выполнения подразделениями ГВГСС аварийно-спасательных работ, оказание неотложной медицинской помощи, работ по предотвращению возникновения чрезвычайных ситуаций и минимизации последствий. Tasks for its intended purpose, structure, disposition, working arrangements of subdivisions of State Military Rescue Service (SMRS) in coal industry, statistical information about accidents and emergency situations on coal enterprises, first aid, works on emergency situations prevention and minimization of consequences are presented. Economic efficiency of main tasks execution by SMRS is described on the basis of accidents investigation. Issues of mine rescue work, its solution for decreasing quantity of accidents and increase level of accident-prevention preparation of coal enterprises are given.