До питання охорони виробок, що використовуються повторно при селективній технології видобування вугілля - Астаф’єв, Д.О. (Розробка родовищ, 2014)
Визначено основні переваги селективної технології видобування вугілля в порівнянні з валовою. Розглянуто існуючі способи охорони виробок, що використовуються повторно. Проведено аналіз умов використання породи від очисних робіт як закладного матеріалу для спорудження двосторонніх бутових смуг. Определены основные преимущества селективной технологии добычи угля по сравнению с валовой. Рассмотрены существующие способы охраны повторно используемых выработок. Выполнен анализ условий использования породы от очистных работ в качестве закладочного материала для сооружения двусторонних бутовых полос. Main advantages of selective technology of coal extraction in comparison with bulk technology are determined. Current ways of reuse mine workings protection are reviewed. Analysis of usage conditions of rock from stoping as a backfill material for two-sided gob packs is executed.