Георг Агрікола та його фундаментальна праця «Про гірничу справу в дванадцяти книгах» (до виходу першого україномовного видання) - Білецький, В.С.; Гайко, Г.І. (Розробка родовищ, 2014)
У статті перекладачі й редактори першого україномовного видання книги Г. Агріколи «Про гірничу справу» («De Re Metallica») характеризують цю фундаментальну працю та наводять стислий життєпис її автора. Показане значення цієї науково-літературної пам’ятки для сучасної гірничої освіти та гуманітарного середовища. В статье переводчики и редакторы первого украиноязычного издания книги Г. Агриколы «О горном деле и металлургии» («De Re Metallica») характеризуют этот фундаментальный труд и приводят краткое жизнеописание ее автора. Показано значение этого научно-литературного памятника для современного горного образования и гуманитарной среды. The article translators and editors of the first Ukrainian-language edition of book by G. Agricola "De Re Metallica" characterizes this fundamental work and lead a short biography of the author. It shows the importance of scientific and literary monument to modern mining education and humanitarian ambiance.